Coaching en Psychologisch advies

Welkom in mijn coach- en psychologische adviespraktijk. Ik vertel je hier in het kort over mijn uitgangspunten bij coaching. Wil je meer weten over mijn aanbod klik door voor professionals , voor management en leiderschap of gratis ontwikkeladvies NL leert door .

Coaching is voor mij een actieve samenwerking op basis van gelijkwaardigheid waarbij de coachdoelen en het leerproces van de coachee leidend zijn en het eigen oplossend vermogen wordt aangeboord en aangesterkt.

Ik coach onder het motto: Voeden uit eigen bron . Dit is een belofte aan de klant om authenticiteit en eigen talent als grondstof aan te wenden voor passende oplossingen, en een uitdaging voor mij om die bron zichtbaar, voelbaar en toegankelijk te maken.

Een inspirerende quote voor mij is die van Carl Rogers:

The most personal, is the most universal.

Dat vind ik een prachtige uitspraak omdat ik die als zeer waar ervaar en er saamhorigheid, relativering en nederigheid uit spreekt.

In mijn aanpak hanteer en combineer ik methodieken uit de oplossingsgerichte en de psychodynamische coachbenadering en uit de cognitieve gedragsbenadering . Mijn stijl is eclectisch en associatief, ik zet methodieken en technieken in die aansluiten bij de persoon van de coachee en bij het vraagstuk. Coachmethoden en technieken zijn een middel, nooit een doel. Mijn ervaring als organisatieadviseur en assessment psycholoog stelt me in staat snel zicht te hebben op de context van de (klant)organisatie en de match met jouw kwaliteiten en talenten .

Als onderdeel van een coachtraject of bij loopbaanadvies maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde psychologische testen zoals een BIG6 persoonlijkheidstest, een beroeps en activiteiteninteressetest, test naar (werk)waarden, motivatie en leerstijlentest en een capaciteitentest worden afgenomen. De licentie met NOA (onderdeel van de VU) stelt me ertoe in staat deze tegen een geringe meerprijs aan te bieden.

Ik werk binnen een straal van zo'n100 km rond Utrecht. Klik hier voor de trajectduur en tarieven .